Karl Marx

IMA (Institut for Marxistisk Analyse) forårsmøderække

Kære interesserede

Siden stiftelsen af Institut for Marxistisk Analyse (IMA) har vi fra den nyvalgte bestyrelses side arbejdet for at få stablet en møderække på benene og på denne måde påbegynde det arbejde, instituttet er sat i verden for at udføre
et er derfor med stor glæde, at vi nu lancerer møderækken i dette forår og hermed kan invitere dig til vores første møde, der afholdes den 5. april.

Mødet har de “Big data” på programmet, og vi har til dette formål inviteret Regnar Kristensen, ekstern lektor ved Københavns Universitet, til at komme og holde et oplæg, der sætter fokus på dette fænomen, der får stadig større indflydelse på samfundsudviklingen.
Regnar Kristensen har en Ph.d. i antropologi og har beskæftiget sig med kriminalitetsbekæmpelse i sin forskning og i sit tidligere arbejde i FN’s kriminalitetsbekæmpelses agentur. Til mødet vil Regnar tale om udfordringerne og mulighederne for humanvidenskaberne med Big Data. Foredragsholderen vil tage udgangspunkt i sine egne erfaringer med brugen af både almindelig statistik og Big Data inden for kriminalitetsbekæmpelse.
Foredraget er gratis, og der vil blive serveret kaffe og te.

Tid: 5. april 2018, kl. 19.00-21.00
Sted: Københavns Universitet, Amager
KUA2, lokale 15A.0.13
Karen Blixens Plads 8
2300 København S

Dette forår har vi yderligere planlagt en række foredrag, der omfatter følgende oplæg:

26. april: “Nation og velfærd i et klassemæssigt perspektiv med et udsyn til Marx 200 år” ved Niels Finn Christiansen.

17. maj: “Nationalisme og højrefløj” ved Mikkel Bolt.

7. juni: “Uddannelse og klassekamp” ved Niels Rosendal Jensen.

Endvidere vil IMA i begyndelsen af maj måned afholde et Marx-seminar i anledningen af 200-året for Karl Marx’ fødsel.

Vi håber at se så mange af jer som muligt til forårets møderække., der desuden vil være en god mulighed for at diskutere videreudviklingen af IMA.

Niels Rosendal Jensen (medlem af IMA’s bestyrelse) har suppleret med følgende oplysninger om Marx-seminaret

IMA er i gang med at forberede et seminar, der finder sted den 5. maj kl. 12-17. Stedet er ikke helt på plads, og programmet mangler den sidste gang lak. Men overskrifterne: Menneske – økonomi – historie. Indledere er Niels Engelsted (menneske) og Karen Helveg Petersen (økonomi). Jeg mangler endelig bekræftelse på temaet historie.
Så snart det er fastlagt, sørger jeg for at sende besked.

2. Forfatteren og psykologen Niels Engelsted har kreeret en flot, super-informativ og fornøjelig video om et genbesøg hos Marx og Engels, som alle er velkomne til at downloade, så den kan nydes på computeren eller fjersynsskærmen. Niels har sendt mig et link og følgende vejledende bemærkninger vedrørende download’ning af den 740 MB store mp4-videofil.

Kære venner!
I anledning af Marx’s kommende 200 årsdag har jeg brugt julen til at lave en Marx-Engels video. Måske vil den have jeres interesse. Den ses bedst, hvis den downloades, men filen er stor, så det tager lidt tid. Jeg har tænkt at reklamere lidt for den på Facebook op til fødselsdagen, men interesserede er hjertelig velkomne til at dele den videre. Det er derfor den er lavet. Google kan på grund af størrelsen ikke virus-scanne filen, men jeg har selv gjort det, og Kaspersky Total Security siger, at den er sikker.

Link til video  (klik på billedet, så kører showet)

de kammeratligste hilsener
Niels

3. Niels Erik Danielsen – digter, fagforeningsmand og Enhedsliste-kommunalpolitiker i Kalundborg Kommune – sendte mig for en del år siden sin – på Beethovens berømte melodi – sangbare tekst til en udgave på vers af Marx og Engels Manifest for det Kommunistiske Parti. Jeg har til glæde for alle røde, kommunistiske og socialistiske struber vedhæfter en fil med alle 56 vers og en fil med en forkortet udgave med de første 7 og det sidste vers nr. 56.

Mange kammeratlige og venlige forårshilsener

Anker Schjerning
Klavervej 3
4200 Slagelse
tlf. 21 27 58 02

 

Download (DOCX, 24KB)

Download (DOCX, 20KB)