Krystalnatmarkeringen aflyst?

Danmarks Kommunistiske Parti tager afstand fra aflysningen af Krystalnatinitiativets markering på Kultorvet i København, torsdag d. 9. november, i anledning af 85-års dagen for Krystalnatten. Begrundelsen for aflysningen er at konflikten mellem Israel og Palæstina ikke må nævnes. Derfor fandt arrangørerne det bedst at aflyse, på grund af den tilspidsede situation. Men på den måde skyder arrangørerne sig selv i foden, da man fejer handlinger der minder om Krystalnatten, ind under gulvtæppet. Vi markerer hvert år denne dag og vil altid påberåbe vigtigheden af, at vi lærer af historien og ikke giver plads til forfølgelse af mennesker på baggrund af deres tro, kultur eller hudfarve. Men det er netop det der er foregået mod palæstinenserne i årtier og endnu en gang eskalerer voldsomt. Her bliver de frygtelige begivenheder og den frygtelige antisemitisme i mellemkrigstidens Tyskland, der kulminerede i Holocaust, oftere og oftere brugt som røgslør for ikke at rette kritik mod staten Israels behandling af palæstinenserne.

Torsdag d. 9. november var 85-års-dagen for Krystalnatten, der betragtes som et vendepunkt i nazisternes jødeforfølgelser før Anden Verdenskrig. Her blev tusindvis af jødiske ejendomme, gravpladser og synagoger udsat for hærværk og plyndring. Næste morgen var gaderne overstrøet med glasskår – deraf navnet Krystalnatten. Det der sker mod palæstinenserne i dag, er på mange måder sammenligneligt med disse historiske begivenheder vi markerer og husker, for at de aldrig skal gentage sig. Staten Israel, bakket op af imperialismen, kører en systematisk terrorisering af det palæstinensiske folk. Staten Israel sønderbomber hjem og hospitaler i Gaza, under påskud om at finde Hamas. Målet er, og har været i årtier, at fordrive eller dræbe palæstinenserne, så Israels kolonialisme ikke kan udfordres.

Millioner af mennesker verden over, demonstrerer i solidaritet med palæstinenserne og for at stoppe folkemordet. Alt imens er den danske regering syltet ind i våbenkøb og loyalitet til en forbryderstat, der har overtrådt FN´s resolutioner gang på gang. Disse ting måtte åbenbart ikke bringes frem til Krystalnatinitiativets markering. Så hellere aflyse og fjerne fokus. Det er skammeligt og uden respekt for de ofre, der blev bragt under Krystalnatten, Holocaust, og nu også i Palæstina.

Fordøm staten Israel og fortsæt kampen for et frit Palæstina og øjeblikkeligt stop for krigsforbrydelserne.